Training technisch trainer

Training technisch trainer

Download PDF
Omschrijving

De training technisch trainer biedt de mogelijkheid om vakspecialisten adequaat in hun rol als technisch trainer toe te rusten.

In technische branches werken steeds vaker professionals die, althans voor een deel van hun tijd, als technisch trainer collega’s opleiden of kennisoverdracht- en/of trainingstaken hebben. Vaak beschikken zij, los van de benodigde vakspecifieke kennis en ervaring, over beperkte didactische bagage en trainersvaardigheden. Juist voor deze vakspecialisten bieden we een beknopt, krachtig train-de-trainer-programma aan. Tijdens de training wordt zowel aan het ontwikkelen/opzetten van trainingen als aan het inspirerend en didactisch/kwalitatief verantwoord uitvoeren van trainingen aandacht geschonken.

In de training technisch trainer leer je zelfstandig te trainen en eigen trainingen ook interessant en interactief te maken en met enthousiasme te gaan geven.

IPV is erkend als Examination Centre Certified Executive Engineer Trainer (CEET). Na het volgen van de training technisch trainer kunnen deelnemers in één dag de certificering CEET green level behalen voor een periode van drie jaar. Hierin werkt IPV samen met certificeringsorganisatie Hobéon (onderdeel van Kiwa). Kijk voor meer informatie bij (her)certificering technisch trainer. of neem contact met ons op wanneer je hiervoor belangstelling hebt. (073 - 8001800 of ipv@ipv.nl)

Voor wie

Voor vakspecialisten en technici die, voor een deel van hun tijd, programma’s ontwikkelen, trainingen geven en/of nieuwe collega’s inwerken en hun didactische bagage en trainersvaardigheden willen ontwikkelen en verbeteren.

Compliance eisen

Voor sommige beroepsgroepen is het intern opleiden van collega’s/vakgenoten aan, soms strenge, compliance eisen gebonden. In dat geval moeten de (interne) opleiders over aantoonbare en getoetste trainersvaardigheden beschikken en vaak ook gecertificeerd zijn. IPV biedt ook dan oplossingen om uw opleidend personeel snel, vakkundig en aantoonbaar op niveau te krijgen en te houden.

IPV is erkend als Examination Centre Certified Executive Engineer Trainer (CEET). Na het volgen van de training technisch trainer kunnen deelnemers in één dag de certificering CEET green level behalen voor een periode van drie jaar. Hierin werkt IPV samen met certificeringsorganisatie Hobéon (onderdeel van Kiwa). Kijk voor meer informatie bij (her)certificering technisch trainer. of neem contact met ons op wanneer je hiervoor belangstelling hebt. (073 - 8001800 of ipv@ipv.nl)

Resultaat

Na het volgen van de training technisch trainer:

 • Ontwerpen trainers concepten en lesprogramma’s om collega’s en klanten te trainen en begeleiden
 • Kunnen de deelnemers technische trainingen uitvoeren en professioneel support bieden aan collega’s en klanten
 • Hebben de deelnemers het professionele inzicht en de vaardigheden om te toetsen of het kennisniveau de doelroep op peil is
 • Zijn de deelnemers aantoonbaar didactisch onderlegd en desgewenst compliant.
Programma

De volgende didactische werkvormen komen in ieder geval aan bod:

 • Het voorbereiden en neerzetten van een doceer les
 • Het (onderwijs)leergesprek
 • Het ontsluiten van groepsdiscussies
 • Het vormgeven en begeleiden van praktijkcases
 • Het vormgeven van het feedbackproces
 • Het geven en evalueren van (groeps)opdrachten

Daarnaast is er ruime aandacht voor groepsdynamica en grondhoudingsaspecten en behandelen we groepsinterventies die de trainer kan inzetten.

Na afronding van het train-de-trainer-programma kan de (nieuwe) technisch trainer zelfstandig aan de slag of kiezen om als co-trainer (deels) zelfstandig invulling te geven aan verschillende trainingsonderdelen in de eigen beroepspraktijk. Er is ook de mogelijkheid dat wij de ontwikkeling en uitvoering van de bedrijfsinterne trainingsonderdelen faciliteren en begeleiden. En deze vervolgens in samenwerking met de technisch trainer uitvoeren. Dit biedt hem een mooie gelegenheid om zich verder in de praktijk te bekwamen en de geleerde trainers-skills toe te passen, uiteraard met feedback en coaching van onze kant.

IPV is erkend als Examination Centre Certified Executive Engineer Trainer (CEET). Na het volgen van de training technisch trainer kunnen deelnemers in één dag de certificering CEET level green behalen voor een periode van drie jaar. Hierin werkt IPV samen met certificeringsorganisatie Hobéon (onderdeel van Kiwa). Kijk voor meer informatie bij (her)certificering technisch trainer. of neem contact met ons op wanneer je hiervoor belangstelling hebt. (073 - 8001800 of ipv@ipv.nl)

Werkwijze

Het programma is zeer interactief en afwisselend ingericht en is tevens een inspiratiebron en voorbeeld voor het geven van de eigen, interne trainingen.

De training bestaat uit een intake, drie afzonderlijke trainingsdagen en specifieke praktijkopdrachten om didactische inzichten en vaardigheden toe te passen. Er wordt tijdens de training gewerkt aan het bijbrengen van basale didactische vaardigheden en aan het oefenen en begeleiden van een aantal relevante werkvormen. De verschillende onderwerpen, werkvormen en oefeningen zullen in het trainingsprogramma veelvuldig afgewisseld worden, om het geheel levendig en interactief te houden. Praktijkcases en oefeningen nemen het grootste gedeelte van de tijd in beslag. Waar nodig natuurlijk aangevuld met theoretische inzichten en de vertaalslag naar de praktijk. De coaching/begeleiding krijgt invulling door gedurende het traject te werken in tweetallen en elkaar te stimuleren te ondersteunen.

Houd rekening met ongeveer 3 uur zelfstudie per week gedurende de doorlooptijd van de training.

Je ontvangt het IPV-certificaat wanneer je de gehele training volgt en je hebt de mogelijkheid om een formele certificering Certified Executive Engineers Trainer (CEET green level) te behalen. Kijk voor meer informatie bij (her)certificering technisch trainer of neem contact met ons op wanneer je hiervoor belangstelling hebt. (073 - 8001800 of ipv@ipv.nl)


Locatie
's Hertogenbosch
Training code
TVT20-1
Data
10 september 2020 , 24 september 2020 , 08 oktober 2020
Prijs

€ 1295,00

Exclusief:

 • BTW
 • Arrangementskosten van € 45,00 per dag
 • Lesmateriaal van € 70,00

Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

Duur

Drie niet-aanééngesloten dagen van 9.30 uur – 16.30 uur

Gerelateerde trainingen

Incompany

Deze training biedt IPV ook incompany aan.Inschrijven Training technisch trainer

Datum en Locatie
Persoonlijke gegevens
Heer
Mevrouw
Facturatie gegevens
Opmerkingen & akkoord

Ja, ik ga akkoord met de met de IPV algemene leveringsvoorwaarden.


Ja, ik heb IPV privacy beleid gelezen en ga ermee akkoord.

Na je inschrijving ontvang je van ons een e-mail over jouw deelname aan de training en het verdere verloop. Bel gerust als er nog vragen zijn: 073 8001800.

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij delen jouw gegevens met niemand.