Inspiratie
Laatste nieuws en informatie

Gratis Webinar: De praktische beginselen van Scrum

Gratis Webinar: De praktische beginselen van Scrum

Vrijdag 9 oktober van 16.00 tot 16.45 uur verzorgt Peter Molenaar een gratis webinar ‘De praktische beginselen van Scrum’ voor iedereen die werkt in projecten.

Lees meer
Eigen bubbels - over omgaan met verschillen

Eigen bubbels - over omgaan met verschillen

Iedereen is gelijk(waardig), maar iedereen is ook anders. Dat merk je thuis, in het werk en in de samenwerking. We kunnen het goed hebben samen en tegelijkertijd lijkt het soms wel of de ander praat en luistert vanuit een ander universum.

Lees meer
VHM Machinery traint de servicetechnici

VHM Machinery traint de servicetechnici

VHM Machinery, een ontwikkelaar van slimme kostenbesparende systemen in landbouw en industrie, zocht een partij om hen te ondersteunen bij het verder professionaliseren van hun servicetechnici. IPV heeft een ruime ervaring met trainingen op het gebied van ambassadeursvaardigheden en is samen met VHM aan de slag gegaan met deze vraag.

Lees meer
Alles over leidinggeven: Uitleg, tips, valkuilen en meer

Alles wat je moet weten over leidinggeven

Er zijn veel opvattingen en meningen over wat nu eigenlijk goed leidinggeven is. Kun je het eigenlijk wel leren of is het alleen een kwestie van de juiste genen? Omdat er zoveel kennis over dit thema is, zetten we de belangrijkste inzichten voor je op een rij. Dit overzichtsartikel gaat je helpen om van jouw werkplek een leerplek te maken!

Lees meer
Wat doet een praktijkopleider en hoe word je het?

Wat doet een praktijkopleider en hoe word je het?

Een praktijkopleider begeleidt studenten, leerlingen of medewerkers in de dagelijkse werkpraktijk. We vertellen je graag meer over deze belangrijke functie en hoe je zelf praktijkopleider kunt worden.

Lees meer
Werkplekleren: Wat het is, waarom en 19 tips

Wat is werkplekleren en wat zijn de voordelen?

Bij werkplekleren is de werksituatie het uitgangspunt en is het leren erop gericht om de werksituatie te verbeteren door bijdrage van de medewerker. Samen leren, presteren en groeien is hierbij de basis. De werknemer is verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces en werksituaties worden omgezet naar leersituaties.

Lees meer
6 tips voor goede open communicatie op het werk

Open communicatie een open deur?

Ken je dat verschil tussen weten en doen? Vast wel! Denk maar aan “weten dat roken slecht voor je is, maar” of “weten dat sporten goed voor je is, maar”. En zo kan ik nog wel even doorgaan. In de context van werk is er zoiets aan de hand met “open communicatie”. Wie weet er nu niet hoe belangrijk dit is op de werkvloer?

Lees meer
Functioneringsgesprekken: 16 do's en don'ts

Een verdraaid goed gesprek

Hoe kun je van het functioneringsgesprek een verdraaid goed gesprek maken? Wat moet je vooral wel doen en wat moet je vooral laten.

Lees meer
In 10 stappen naar meer balans in je leven

Aandacht voor meer balans in je leven

Veranderen begint met aandacht. Aandacht voor wat je anders wil. Veranderen begint ook met kleine stappen. Kleine stappen die uiteindelijk leiden naar een leven dat veel meer in balans is.

Lees meer