Training zakelijk corresponderen

Training zakelijk corresponderen

Download PDF
Omschrijving

Ben jij op zoek naar een training schriftelijke communicatie die je helpt om jezelf verder te ontwikkelen? Bij IPV Training & Advies bieden wij verschillende trainingen aan. Kies voor een training zakelijk corresponderen en verbeter je schrijfstijl in zakelijke e-mails, brieven, rapporten en offertes. Zo behaal je meer resultaat uit je zakelijke correspondentie.

Volg een training schriftelijke communicatie en ontwikkel jezelf

Wanneer je kiest voor een training schriftelijke communicatie, kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Naast de training zakelijk corresponderen, kan je ook kiezen voor een training schrijven van handleiding en instructie of een cursus correct Nederlands voor technici. In een training schrijven van handleiding en instructie leren technici complete, bondige en leesbare teksten schrijven. Deze teksten hebben als einddoel faalkosten en juridische claims te beperken en zorgen voor kennisborging binnen jouw organisatie. Tijdens de cursus correct Nederlands voor technici leren technici de spelling van de Nederlandse taal praktisch toe passen. Na het volgen van deze cursus weet je precies hoe je de grammaticaregels juist gebruikt.

Vraag om deskundig advies

Wil jij op een zakelijke manier schriftelijk communiceren? Stel je vaak rapporten en zakelijke e-mails op, maar lukt het niet om deze op een zakelijke manier op papier te krijgen? Volg dan een training schriftelijke communicatie om jezelf verder te ontwikkelen. Heb jij interesse in een van de andere trainingen? Bekijk al deze trainingen online of bestel onze programmagids. Heb je vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 073 80 01 800.


Voor wie

Voor iedereen die de kwaliteit van zijn of haar zakelijke correspondentie naar een hoger niveau wil brengen. Zowel de aanpak als de schrijfstijl. Het niveau van deze training is Mbo/hbo. Er is geen specifiek aanvangsniveau vereist.

Resultaat

Na het volgen van de training Zakelijk corresponderen:

 • kun je lezersgericht schrijven. Je leert af te stemmen op doel en doelgroep;
 • heb je inzicht in de verschillende stijlen, opbouw en structuur van teksten;
 • weet je hoe je een document logisch en gestructureerd op kunt bouwen;
 • ben je in staat de aandacht van de lezer te trekken en vast te houden;
 • ben je in staat klantgericht en correct te formuleren;
 • ben je in staat op overtuigende en verkoopgerichte wijze (offertes) te schrijven.
Programma
 • Verschillen tussen zakelijke en privé correspondentie
 • Verschillende vormen van zakelijke correspondentie
 • Het schrijfproces in stappen
 • Effectieve, persoonlijke en lezersgerichte schrijfstijl
 • Klantgericht formuleren
 • Positief taalgebruik
 • De opbouw en structuur van teksten, rapporten, documenten, offertes en e-mail
 • Presentatie en huisstijl: indeling, opmaak en vormgeving
 • Vertalen van productkenmerken in klantvoordelen
 • De kracht van een goede opening en een helder slot
 • Feedback op eigen teksten
 • Persoonlijk actieplan
Werkwijze

De training start met het invullen van een leerdoelenformulier in de IPV digitale leeromgeving. Daarna heb je telefonisch contact met de trainer over je persoonlijke leervragen en wat je vooral wilt bereiken. De training is praktijkgericht en de nadruk ligt op leren door doen. Met de theorie als ondersteuning worden verschillende korte schrijfoefeningen en opdrachten uitgevoerd. Daarnaast vragen wij je vier voorbeelden van jouw zakelijke correspondentie aan te leveren. Deze teksten worden tijdens de training besproken en herschreven.
Je ontvangt gerichte feedback waardoor je effectievere teksten kunt schrijven.

Houd rekening met ongeveer 2 uur zelfstudie per week gedurende de doorlooptijd van de training.

Je ontvangt het IPV-certificaat wanneer je de gehele training volgt.

Je versterkt de volgende competenties:

 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Creatieve vindingrijkheid
 • Durf
Locatie
's Hertogenbosch
Training code
ZCD20-1
Data
17 april 2020 , 08 mei 2020
Locatie
Zwolle
Training code
ZCD20-2
Data
08 mei 2020 , 22 mei 2020

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
ZCD20-3
Data
12 oktober 2020 , 19 oktober 2020
Locatie
Zwolle
Training code
ZCD20-4
Data
20 november 2020 , 04 december 2020
Prijs

€ 795,00

Exclusief:

 • BTW
 • Arrangementskosten van € 45,00 per dag
 • Lesmateriaal van € 35,00

Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

Zeer inspirerende bijeenkosten gehad. De deelnemers waren erg divers, mede daardoor erg leuk. kernwoorden; humor, interactief, oog voor de cursist, doel en resultaat gericht. Top - tip zeker van toepassing. Interessante zaken de revu gepasseerd. Zeker een aanrader!

Wilfrank van Logten Gemeente Hilvarenbeek

werken in kleine groep; korte lijntjes; direct feedback; prettige sfeer; goed niveau; ook mogelijkheden om meer info te vragen zeker een tip voor collega geluid uit aangrenzende ruimte werkt storend en kan dus beter lunch was goed

Bert Arentsen Van Dorp Installaties BV

De cursus die we hebben gevolgd was zeer duidelijk. De trainer Han Vossen komt rustig over en neemt de tijd voor alle cursisten. De kennis is zeer voldoende. De twee daagse cursus is voorbij gevlogen :).

Mel Jansen Van Dorp Installaties BV

De training zakelijk corresponderen heeft mij geholpen mijn communicatie te verbeteren. Tijdens de 2 trainingsdagen hebben we gezamenlijke praktijk voorbeelden beoordeeld en dit heb ik als erg prettig ervaren. Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen.

Abe de Jong Hager BV

Sterke training met veel persoonlijke begeleiding. Je geeft je eigen leerdoelen aan en deze worden door Han Vossen in de trainingen verwerkt. Erg professioneel en heel leerzaam. Absoluut een aanrader!

Lennart Gerdes Van Heek Medical BV

Het was een bijzonder goede cursus. Met name de interactie tussen de ‘leraar’ en de cursisten, maar ook dat jou eigen brieven en of e-mails tijdens de cursus kritisch werden doorgenomen. Ik heb veel van de cursus geleerd en pas het ook reeds toe. Er is geen moment geweest dat ik mijn aandacht verloor, ook niet vlak na de pauze. Kortom een super leerzame cursus die voor iedereen aan te raden is.

Marc Vroemen Croon Wolter & Dros

Geweldige manier om je vaardigheden op pijl te krijgen of om deze te verbeteren. De trainer neemt de tijd en leert je de kneepjes van het zakelijk communiceren, echt een aanrader.

Richard van Eijkeren Istimewa Elektrotechniek

Privéles, het kan niet beter. Als enige cursist kreeg ik alle aandacht en was er de mogelijkheid om juist die items te behandelen die voor mij belangrijk waren. Han legt goed uit met een humoristische inslag. Ik heb er veel van geleerd.

Berny Dekker SKOSO

Duur

Twee niet-aanééngesloten dagen van 9.30 - 16.30 uur

Gerelateerde trainingen

Incompany

Deze training biedt IPV ook incompany aan.Inschrijven Training zakelijk corresponderen

Datum en Locatie
Persoonlijke gegevens
Heer
Mevrouw
Facturatie gegevens
Opmerkingen & akkoord

Ja, ik ga akkoord met de met de IPV algemene leveringsvoorwaarden.


Ja, ik heb IPV privacy beleid gelezen en ga ermee akkoord.

Na je inschrijving ontvang je van ons een e-mail over jouw deelname aan de training en het verdere verloop. Bel gerust als er nog vragen zijn: 073 8001800.

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij delen jouw gegevens met niemand.