Workshop Agile werken met scrum

Workshop Agile werken met scrum

Download PDF
Direct inschrijven
Omschrijving

Snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt, in eisen van de klant of technische ontwikkelingen. Daar leent zich de klassieke methode van projectmanagement niet toe. De wereld verandert zo snel dat je bij een project geen maanden meer vooruit kunt kijken. Een tijdspanne van 2 weken is tegenwoordig al veel.

In deze workshop krijg je een praktische kijk op de nieuwe manier om projecten te realiseren. Je leert hoe je door een juiste combinatie van de klassieke en de modern manier van werken een stevige basis legt om projecten te managen! Je krijgt inzicht in waarom en hoe het juist in deze tijd fout gaat in projecten en je maakt kennis met een nieuwe aanpak die voor jou toepasbaar kan zijn.

Deze workshop wordt verzorgd door Pratries Quant en Floris Quant, auteurs van het boek Projectmatig werken anno nu

Voor wie

De workshop is voor projectmanagers, - leiders en uitvoerders die kennis willen maken met een andere manier om projecten te leiden en samen te werken met klanten, stakeholders en projectmedewerkers.

Resultaat

Na het volgen van de workshop Agile werken met de scrummethode

  • Weet je wat de scrummethode inhoudt
  • Kun je projecten herkennen waar de scrummethode toepasbaar kan zijn
  • Heb je ideeën hoe je de scrummethode zou kunnen introduceren in je eigen organisatie
  • Heb je ervaren wat de scrumaanpak van jou vraagt (nieuwe mindset)
Programma
  • De werkelijkheid van werken in projecten anno nu: uitwisselen van ervaringen.
  • De traditionele methode of de nieuwe scrummethode. Wanneer kies je voor welke methode?
  • Hoe kan de scrummethode goed en snel werken in jouw organisatie?
  • Welke eerste stappen om te beginnen met jouw scrumaanpak: van mindset naar leren door doen.
  • Afsluiting en napraten met de auteurs van het boek Projectmatig werken anno nu.

In de workshop Praktisch werken met de Scrum methode presenteert Patries Quant een benadering van Agile denken en handelen en hoe de Scrumaanpak in de praktijk werkt.

Werkwijze

De workshopbegeleider is Patries Quant; co-auteur van het nieuwe boek Projectmatig werken anno nu; wat als de oude methode niet meer werkt. Patries heeft jarenlange ervaring als trainer en coach om projectmatig werken in industriële bedrijven te ontwikkelen en te verbeteren.

In de workshop laat ze, mede aan de hand van de praktijkcase Fastpack in China zien waarom de huidige methode van projectmatig werken niet altijd meer voldoet. Je maakt kennis met de scrummethode en onderzoekt hoe deze kan werken in jouw organisatie. Het is vooral een interactieve workshop om te ontdekken, te ervaren en ervaring te delen met elkaar.

Je ontvangt het boek Projectmatig werken anno nu van Patries Quant en Floris Quant. Je betaalt € 95,00 voor deelname aan de workshop inclusief het nieuwe boek.

Prijs

€ 95,00
excl. BTW, arrangementskosten (€ 0 per dag) en lesmateriaal (€ 0).


Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

Duur

Een dagdeel van 13.30 uur tot 16.30 uur

Startdatum in overleg

Gerelateerde trainingen