Training leidinggeven aan verandering

Training leidinggeven aan verandering

Staan jouw medewerkers niet te juichen bij veranderingen? Als leidinggevende kom je zodra iets verandert vaak onzekerheid en weerstand tegen in jouw team. Dus wat voor rol pak je? Hoe vertaal je de ‘directieboodschap’ naar je team, hoe neem je jouw medewerkers mee en hoe herken je hun behoeften? Na het volgen van de training Leidinggeven aan verandering heb je meer handvatten om veranderingen in een team of op een afdeling aan te sturen en je doelen te halen.

Resultaten

Na het volgen van de training leidinggeven aan verandering:

 • Is je kennis op het gebied van verandermanagement vergroot
 • Begrijp je wat de drijfveer is van medewerkers
 • Kun je de betrokkenheid van medewerkers vergroten bij verandingen in de organisatie
 • Heb je inzicht in groepsprocessen binnen je bedrijf

Voor wie?

Deze praktische cursus leidinggeven is voor iedereen die net is begonnen aan een leidinggevende functie of daar binnenkort mee start. Voor startende teamleiders die bewust willen werken aan het versterken van hun positie, kennis en inzicht over leiding geven willen vergroten en/of hun communicatieve vaardigheden verder willen ontwikkelen. Het niveau van de training is MBO/HBO.

Je bent leidinggevende, projectmanager of coördinator van één of meerdere teams en je hebt (regelmatig) te maken met verandertrajecten. Je hebt zelf niet de strategie achter een verandering opgezet, maar deze is vaak “top down” opgelegd. Je wilt je kennis van verandermanagement vergroten en je wilt begrijpen wat medewerkers drijft of juist doet stilstaan. Waar mogelijk wil je hen betrekken bij de veranderingen in de organisatie en het team. Je bent op zoek naar praktische handvatten om je (tijdelijke) rol als verandermanager te kunnen pakken. Ook heb je interesse in groepsprocessen in organisaties.

Wat ontwikkel ik tijdens de training Leidinggeven aan verandering?

Tijdens de training Leidinggeven aan verandering doe je uitgebreide kennis op en verkrijg je inzicht in het verloop van veranderprocessen en de manier waarop teams en medewerkers reageren op verandering. Je leert welke gesprekken en momenten helpen om medewerkers gemotiveerd te houden. Je krijgt handvatten om hun angst te overbruggen of zelfs te vermijden. Ook leer je de bekende ‘spagaat’ te voorkomen: het gevoel dat je klem zit tussen je team en je interne opdrachtgever: het hogere management of de directie.

Altijd-door garantie

Goed nieuws! Onze trainingen en opleidingen gaan door. Altijd! Klassikaal als het kan (met inachtneming van 1,5 meter afstand) en online als het moet. Op voorwaarde dat het minimum aantal deelnemers bereikt is. Schrijf je dus gerust in voor de training Leidinggeven aan verandering of een andere opleiding of cursus.

Programma

 • Draagvlak creëren voor verandering;
 • Verschillende fasen, rollen en belangen bij een verandertraject;
 • Het praktisch leiden van een veranderproces in jouw team of afdeling;
 • Empathie, inlevingsvermogen en emotionele aspecten bij veranderen;
 • Weerstand managen;
 • Beïnvloedings- en overtuigingsvaardigheden;
 • Begeleiden van het proces van loslaten en verbinden.

Certificaat

Je ontvangt het IMK-certificaat wanneer je de hele training volgt.

IMK Opleidingen

Deze training wordt uitgevoerd door onze partner IMK Opleidingen

 

Interesse in deze training?

> Direct inschrijven
> Download PDF
> Optie nemen

Werkwijze

Leren doe je volgens ons niet alleen in een leslokaal. Daarom ga je meteen na jouw inschrijving aan de slag met lesmateriaal en voorbereidingsopdrachten, via ons online leerplatform. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om de nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot twaalf maanden na afloop contact onderhouden met de trainer en andere deelnemers.

Als onderdeel van de training maak je digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft je op eenvoudige wijze inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen. Wat het Q4 DISC gedragsprofiel waardevoller maakt dan de gemiddelde gedragstest, is dat het een verschil meet tussen ons natuurlijke en ons aangepaste gedrag. Het is dus niet zomaar een momentopname.

 DISC - schema

Ongelimiteerd herhalen

Tijdens het volgen van een training krijg je veel nieuwe indrukken en ideeën. Bij IMK Opleidingen gaan we voor een volledige ontwikkeling van jouw inzichten en vaardigheden. Daarom mag je jouw training zo vaak herhalen als je wilt. Je betaalt alleen de locatiekosten en eventueel vernieuwd lesmateriaal. Kortom: het lesgeld laten we achterwege. Sommige deelnemers vinden het prettig om na een maand de training nog eens te herhalen, anderen willen graag een opfrissing na een jaar. 

Trainen met de Altijd-door garantie

Je hoeft je geen zorgen te maken over of de training wel doorgaat. Wij bieden namelijk een altijd-door garantie, wat betekent dat onze trainingen altijd doorgaan! Klassikaal (met inachtneming van 1,5 meter afstand) als het kan en online als het moet. Voorwaarde hierbij is wel dat het minimumaantal deelnemers is bereikt. Je kunt je dus gerust inschrijven voor deze training. 

Locatie
Zwolle
Training code
LAV21-2
Cursusdag(en)
11 mei 2021 , 25 mei 2021
Locatie
Utrecht
Training code
LAV21-3
Cursusdag(en)
11 juni 2021 , 25 juni 2021
Locatie
Rotterdam
Training code
LAV21-4
Cursusdag(en)
28 september 2021 , 12 oktober 2021
Locatie
Amsterdam
Training code
LAV21-5
Cursusdag(en)
26 oktober 2021 , 09 november 2021
Locatie
Eindhoven
Training code
LAV21-6
Cursusdag(en)
11 november 2021 , 25 november 2021
Locatie
Zwolle
Training code
LAV21-7
Cursusdag(en)
24 november 2021 , 08 december 2021
Locatie
Utrecht
Training code
LAV21-8
Cursusdag(en)
02 december 2021 , 16 december 2021

Prijs

€ 790,00

Exclusief:

 • BTW
 • Arrangementskosten van € 55,00 per dag
 • Lesmateriaal van € 75,00

Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

In het kort

Prijs: € 790,00 excl.
Duur: 2 dagen
Locaties: 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Zwolle, Rotterdam

Gerelateerde trainingen

Inschrijven Training leidinggeven aan verandering

Datum en Locatie
Persoonlijke gegevens
Heer
Mevrouw
Facturatie gegevens
Opmerkingen & akkoord

Ja, ik ga akkoord met de met de IPV algemene leveringsvoorwaarden.


Ja, ik heb IPV privacy beleid gelezen en ga ermee akkoord.

Na je inschrijving ontvang je van ons een e-mail over jouw deelname aan de training en het verdere verloop. Bel gerust als er nog vragen zijn: 073 8001800.

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij delen jouw gegevens met niemand.Optie nemen voor Training leidinggeven aan verandering

Datum en Locatie
Persoonlijke gegevens
Heer Mevrouw
Hoe verder

We houden deze optie een week voor je gereserveerd.