Training starten met leiding geven

Training starten met leiding geven

Download PDF
Omschrijving

Er komt veel op je af als je start met leiding geven. Zeker als je gaat leiding geven aan mensen die voorheen je directe collega’s waren. Leiding geven is een vak apart en vraagt heel wat meer dan alleen de beste zijn in je vakgebied. Als beginnende leidinggevende is het belangrijk dat je snel een positie opbouwt waarin je gezag krijgt en geaccepteerd wordt als leidinggevende. Daarvoor moet je goede communicatieve vaardigheden hebben, mensen kunnen motiveren en taken kunnen delegeren.

Voor wie

Je bent net begonnen met leiding geven of je start daar binnenkort mee. Je hebt daar veel zin in, maar je zit ook vol vragen: hoe combineer ik mijn eigen werkzaamheden met leiding geven? Hoe voorkom ik dat ik te vaak in de uitvoering schiet en ik het werk van mijn medewerkers ga doen? Hoe motiveer ik de mensen en hoe bereik ik dat ze de opdrachten uitvoeren op de manier die wij voor ogen hebben? En misschien nog wel de belangrijkste vraag: hoe geef ik leiding aan mijn vroegere collega’s?

Je wilt een goede start maken door bewust te werken aan het versterken van je positie, je kennis en inzicht over leiding geven vergroten en je communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen. Het niveau van de training is MBO/HBO; er is geen specifieke voorvoorkennis of ervaring nodig.

Deze training heeft een erkenning van de Stichting CKB voor de functies van Voorman Kabelinfra en Leidinginfra.

Resultaat

De resultaten na het volgen van de training Starten met leiding geven:

 • Je bent op de hoogte van je rol en positie als leidinggevende, en van wat je medewerkers en collega’s van je verwachten in je nieuwe rol
 • Je hebt verschillende manieren geleerd om je positie te versterken
 • Je kunt je taken op een effectieve wijze delegeren en monitoren
 • Je weet hoe je medewerkers kunt motiveren
 • Je hebt je communicatieve vaardigheden verbeterd.
Programma

Dag 1 Leiderschapsontwikkeling

 • Je rol en positie als leidinggevende
 • De verwachtingen die medewerkers en collega’s van jou als leidinggevende hebben en hoe je daarmee omgaat
 • Je positie versterken door verwachtingsgesprekken te voeren en rolafspraken te maken
 • Gezag opbouwen: werken aan acceptatie, respect en vertrouwen.

Dag 2 Communicatieve vaardigheden

 • Gespreksvaardigheden
 • Motiveren en delegeren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Persoonlijk plan van aanpak.

Werkwijze

De training start met het formuleren van je leerdoelen in de digitale Ieeromgeving. Daarna heb je telefonisch contact met de trainer over je persoonlijke leervragen en wat je vooral wil bereiken.

In de training werk je gericht aan het verbeteren van je leiderschaps- en communicatieve vaardigheden. Dat doen we met afwisselende praktijkgerichte oefeningen, rollenspellen en persoonlijke feedback op je werkwijze en gedrag. Tijdens de training besteden we veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en ontvang je tips om ook na afloop van de training te blijven leren.

Studiebelasting

De beide trainingsdagen duren ieder één dag. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer twee uur zelfstudie per week gedurende de doorlooptijd van de training.

Certificaat

Je ontvangt het IPV-certificaat Starten met leidinggeven als je beide trainingsdagen aanwezig bent geweest en actief hebt meegedaan.

Competenties

Je versterkt de volgende competenties

 • Taakgericht leiderschap
 • Gespreksvaardigheid
 • Aanspreken

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
SML20-4
Data
04 juni 2020 , 18 juni 2020

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
SML20-5
Data
24 september 2020 , 08 oktober 2020

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
SML20-6
Data
03 december 2020 , 17 december 2020
Prijs

€ 795,00

Exclusief:

 • BTW
 • Arrangementskosten van € 45,00 per dag
 • Lesmateriaal van € 35,00

Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

Zeer goede training van hoog niveau waarbij de trainer de aangeboden lesstof geheel heeft aanpaste aan mijn specifieke omstandigheden. Omdat ik de enige deelnemer was en de cursus altijd doorgaat wegens startgarantie was dit letterlijk 1 op 1 coaching en hierdoor zeer waardevol vol mij. absoluut een aanrader!!

Jos Beld

Een uiterst bruikbare training, praktisch ingericht met als doel je handvatten te geven om goed van start te gaan met leidinggeven. Veelzijdige lesstof en voldoende momenten voor specifieke verdieping op een bepaald onderdeel als dat nodig is.

John Confurius Stork Technical Services

Mijn ervaring met deze cursus is dat ik het heel erg interessant vond. Heb er enorm veel van geleerd en hoop dit in praktijk uit te kunnen voeren. Mijn probleem zit het echt in organiseren en op te komen voor mij zelf. Met deze cursus en vooral in de rollenspel is dit echt naar voren gekomen. Ga dit echt uitvoeren en geloof in een positief resultaat. Echt een aanrader!!!

mevr. I. Evers Vollenhoven Olie BV

de manier van lesgeven is me goed bevallen. helemaal voor startende leidinggevende.ik(waarschijnlijk toeval) zat in een klas met maar 3 mensen dus de persoonlijke aandacht was groot. Van het rollenspel ben ik het meest op geschoten.

Roel Willemsen Vollenhoven Olie BV

fijne cursus goede uitleg veel geleerd ook mede dankzij de overige cursusleden. Denk wel dat er soms wat meer structuur in mag zitten. Soms waren we Joost weleens kwijt, dit kwam door zijn enthousiasme.

Hans van den Bersselaar Gemeente Oosterhout

Zeer goed was het praktische gedeelte waar veel tijd voor was om zelf input te geven. Alhoewel er altijd ruimte is voor verbetering kunnen wij die op dit moment niet verzinnen.

Fred Pierse Syntegon Packaging Technology B.V.

Duur

Twee niet-aanééngesloten dagen van 9.30 uur – 16.30 uur

Gerelateerde trainingen

Incompany

Deze training biedt IPV ook incompany aan.Inschrijven Training starten met leiding geven

Datum en Locatie
Persoonlijke gegevens
Heer
Mevrouw
Facturatie gegevens
Opmerkingen & akkoord

Ja, ik ga akkoord met de met de IPV algemene leveringsvoorwaarden.


Ja, ik heb IPV privacy beleid gelezen en ga ermee akkoord.

Na je inschrijving ontvang je van ons een e-mail over jouw deelname aan de training en het verdere verloop. Bel gerust als er nog vragen zijn: 073 8001800.

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij delen jouw gegevens met niemand.