Training Praktisch leiding geven

Training Praktisch leiding geven

Download PDF
Direct inschrijven
Omschrijving

Je hebt al enige tijd ervaring met leiding geven. Dat gaat goed, en je wilt je daar graag verder in ontwikkelen om de prestaties van je medewerkers en je team nog beter te kunnen begeleiden. Je zoekt naar mogelijkheden om je medewerkers effectiever aan te sturen en te motiveren. Je wilt hen stimuleren vakbekwamer en zelfstandiger te worden in hun werk en je wilt je team beter later samenwerken. Ook wil je je inzicht in je eigen persoonlijk leiderschap vergroten.

Voor wie

De training Praktisch leiding geven is bestemd voor mensen zoals jij die al een tijdje operationeel leidinggeven aan medewerkers op de werkvloer. Je hebt je basiskennis van leiderschap op orde en zoekt nu naar concrete manieren om je medewerkers vakbekwamer en prettiger te laten (samen)werken. Het niveau van deze training is MBO/HBO. De gewenste voorkennis is het kennis- en vaardigheidsniveau van de training Starten met leiding geven.

Deze training heeft een erkenning van de Stichting CKB voor de functies van Voorman Kabelinfra en leidinginfra.

Resultaat

De resultaten na het volgen van de training Praktisch leiding geven op de werkvloer:

 • Je kent de verschillende stijlen van leiding geven en je hebt inzicht in je eigen voorkeursstijl
 • Je hebt geoefend met het toepassen van alle stijlen
 • Je bent in staat het functioneren van je medewerkers positief te beïnvloeden
 • Je communicatieve vaardigheden zijn weer opgefrist en verder versterkt
 • Je kunt effectief omgaan met lastige situaties
 • Je hebt persoonlijk advies ontvangen voor je eigen praktijksituaties.
Programma

Dag 1 Stijlen van leiding geven

 • Stijlen van leiding geven en deze leren afstemmen op de behoefte van elke medewerker
 • Oefenen met elke stijl van leidinggeven.

Dag 2 Persoonlijk leiderschap en leiderschapsvaardigheden

 • Zelfkennis en reflectie: persoonlijk leiderschap
 • Lastig gedrag herkennen en beïnvloeden
 • Motiveren van je medewerkers
 • Persoonlijk plan van aanpak.

Werkwijze

De training start met het formuleren van je leerdoelen in de digitale Ieeromgeving. Daarna heb je telefonisch contact met de trainer over je persoonlijke leervragen en wat je vooral wil bereiken.

In de training werk je gericht aan het verbeteren van je leiderschapsvaardigheden. Dat doen we met afwisselende praktijkgerichte oefeningen, rollenspellen en persoonlijke feedback op je werkwijze en gedrag. Tijdens de training besteden we veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en ontvang je tips om ook na afloop van de training te blijven leren.

Studiebelasting

De beide trainingsdagen duren ieder één dag. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer twee uur zelfstudie per week gedurende de doorlooptijd van de training.

Certificaat

Je ontvangt het IPV-certificaat Praktisch leiding geven als je beide trainingsdagen aanwezig bent geweest en actief hebt meegedaan.

Competenties

Je versterkt de volgende competenties:

 • Mensgericht leiderschap
 • Gespreksvaardigheid
 • Samenwerken.
Locatie
Zwolle
Training code
PLW19-3
Data
07 mei 2019 , 21 mei 2019
Locatie
Amsterdam
Training code
PLW19-4
Data
12 september 2019 , 26 september 2019

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
PLW19-5
Data
26 september 2019 , 10 oktober 2019
Locatie
Zwolle
Training code
PLW19-6
Data
05 november 2019 , 19 november 2019

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
PLW19-7
Data
29 november 2019 , 13 december 2019
Prijs

€ 795,00
excl. BTW, arrangementskosten (€ 40 per dag) en lesmateriaal (€ 30).


Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

Alles was goed geregeld en georganiseerd en heb een hoop geleerd. Eigenlijk kon niks beter. Was perfect. Inhoud was geweldig. Niveau was goed.Trainer had zijn zaken goed voor elkaar en kwam zeer duidelijk en helder over. Hij weet waar over hij het heeft/praat. Hadden een x aantal oefeningen gedaan en begeleidde ons in waar nodig was. Locatie was zeer goed en centraal voor mij die uit Groningen komt. Ga zo verder door.

Vincent Lopes Stork Technical Services

De cursus "praktisch leidinggeven op de werkvloer" is een zeer interessante en vooral leerzame training. De trainer weet waar hij over praat en gebruikt jouw praktijk problemen. Dit zodat je de cursus nog beter kunt toepassen in de praktijk. De trainer heeft zelf meer dan genoeg ervaring om voor ieder probleem een oplossing te bedenken.

Stephan Weijnands

Leerzame cursus. Veel opgestoken van Peter. Hij weet je te boeien en daardoor blijft het interessant. Ik denk wel dat ik er wat aan gehad heb. We gaan het proberen in de praktijk.

Peter Broeders Stork Technical Services B.V.

Peter is een zeer ervaren leraar die de situatie uitlegt o.b.v. zijn eigen interpretatie en persoonlijke ervaringen waardoor de cursus een compleet en geheel plaatje krijgt die afgestemd wordt op de behoeftes van de cursist. Ga vooral zo door!

Misha Lukassen Stork Technical Services

Interessante en vooral ook interactieve training. De trainer heeft ruime ervaring waardoor hij de stof zeer goed kan over brengen. Je wordt uitgedaagd op een positieve manier. Prima bagage voor het beter invullen van je functie!

Martijn Liemburg

Veel opgestoken op de manier van hoe je coachend leidinggevend moet oppakken en gaat uitvoeren naar je collega's , Ook de voorbeelden en de opdrachten worden duidelijk uitgelegd en uitgevoerd tijdens de trainingen en als je vragen hebt word ook daar goed aandacht aan geschonken! Dikke pluim

Marcel Groeneweg

Goede en leerzame cursus. Duidelijke uitleg. Leuke sfeer in de groep en wat ik wel plezierig vond is dat het een kleine groep betrof. Daardoor is er meer tijd voor uitleg. Ook de praktische oefeningen waren leerzaam.

Herman Hoorn

Een hele leuke training met veel praktijk voorbeelden en een docent welke de leerling goed in zich opneemt en ook op persoonlijke ervaringen en problemen ingaat,verder ook een leuke aanvulling is de cursus lichaamstaal wat Han geeft maar dat moet je persoonlijk maar even naar vragen:)

Duncan van Soest Stork Technical Services

Duur

Twee niet-aanééngesloten dagen van 9.30 uur – 16.30 uur

Gerelateerde trainingen

Incompany

Deze training biedt IPV ook incompany aan.