Training coachend leidinggeven

Training coachend leidinggeven

Download PDF
Omschrijving

In de training coachend leidinggeven leer je als manager in een technische organisatie hoe je de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers stimuleert en hun zelfsturing vergroot. Hoe kun je de samenwerking verbeteren tussen al je medewerkers, de vaste groep, de zzp’ers en de medewerkers met een tijdelijk contract? Hoe zorg je ervoor dat zij zelf het initiatief nemen om slimmer en gezonder te werken? Hoe kan je medewerkers binden en boeien nu het zo moeilijk is goede technische mensen te vinden en de werkdruk zo hoog is? Hoe houd je jouw mensen duurzaam inzetbaar? Tijdens de training coachend leidinggeven krijg je de antwoorden op deze vragen.

Leer tijdens de training coachend leidinggeven de kwaliteiten van jouw medewerkers herkennen

In de training coachend leidinggeven leer je de kwaliteiten van medewerkers te herkennen en op een inspirerende manier te verbinden met de doelen van je afdeling of van je bedrijf. Dat levert veel op. Zo komen je medewerkers beter tot hun recht en worden ze nog productiever, omdat er een beroep wordt gedaan op hun expertise, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. IPV Training & Advies is dé expert op het gebied van soft skills. Onze kennis en expertise van persoonlijke vaardigheden combineren we met onze jarenlange ervaring in de technische branche. Die combinatie zorgt ervoor dat je het beste van twee werelden krijgt; trainers gepokt en gemazeld in de techniek met bijzonder veel kennis van soft skills.

Voldoe je aan dit profiel? Schrijf je dan direct in

De training coachend leidinggeven is speciaal ontwikkeld voor jou als manager in een technische organisatie. Je wilt jezelf een coachende stijl van leidinggeven eigen maken en daarmee aansluiten bij de eisen van deze tijd. Je wilt dat je medewerkers zelfsturend worden en meer persoonlijke verantwoordelijkheid nemen voor hun prestaties en ontwikkeling. Je wilt praktisch aan de slag om de kennis en vaardigheden die hiervoor nodig zijn uit te breiden. Je functioneert op mbo+/hbo niveau. Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Schrijf je dan direct in via de website en start met een training coachend leidinggeven. Heb je nog vragen over ons trainingsaanbod? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 073 80 01 800.


Voor wie

De training Coachend leiding geven is speciaal ontwikkeld voor jou als manager in een technische organisatie. Je wilt je een coachende stijl van leiding geven eigen maken en daarmee aansluiten bij de eisen van deze tijd: je wilt dat je medewerkers zelfsturend worden en meer persoonlijke verantwoordelijkheid nemen voor hun prestaties en ontwikkeling.

Je wilt praktisch aan de slag om de kennis en vaardigheden die hiervoor nodig zijn uit te breiden. Je functioneert op MBO+ /HBO niveau.

Resultaat

De resultaten na het volgen van de training Coachend leiding geven:

 • Je hebt inzicht in de essentie van coachend leiding geven en coachingsvaardigheden
 • Je bent in staat om op een persoonlijke manier echt met medewerkers in gesprek te zijn
 • Je kunt abstracte thema's als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit concreet maken en bespreken
 • Je weet hoe je kunt aansluiten op de drijfveren van technische medewerkers om zichzelf te ontwikkelen
 • Je bent in staat samen met de medewerkers duidelijke doelen voor hun ontwikkeling en prestaties te formuleren en daarover afspraken te maken
 • Je kunt van individuele medewerkers teamplayers maken
 • Je hebt ervaren dat coaching je verder brengt en aansluit bij deze tijd van snelle verandering
Programma

Dag 1 Je rol als coachend leidinggevende

 • Leiding geven en je rol als coach
 • De vier fasen van situationeel coachen (coaching cirkel)
 • Factoren die de ontwikkeling van medewerkers beïnvloeden (binden en boeien)
 • Zelfsturing stimuleren (inzetbaarheid en vitaliteit)
 • Concrete en motiverende doelen formuleren en afspraken maken.

Dag 2 Coachingsvaardigheden

 • Coachingsvaardigheden ABCD toepassen: Aandacht, Beschouwen, Confronteren, Daadkracht
 • Coachingsgesprekken voeren (persoonlijke en technische ontwikkeling)
 • Coachen op samenwerking (teams en /of ketenpartners)
 • Persoonlijk plan van aanpak.
Werkwijze

De training start met het formuleren van je leerdoelen in de digitale Ieeromgeving. Daarna heb je telefonisch contact met de trainer over je persoonlijke leervragen en wat je vooral wil bereiken.

In de training werk je gericht aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en je leiderschapsstijl. Dat doen we met afwisselende praktijkgerichte oefeningen, rollenspellen en persoonlijke feedback op je werkwijze en gedrag. We sluiten aan bij de actuele thema's die spelen in veel technische bedrijven zoals persoonlijke versus technische ontwikkeling, binden en boeien, gezond en veilig werken, inzetbaarheid en innovatie van werkprocessen en techniek. Tijdens de training besteden we veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en ontvang je tips om ook na afloop van de training te blijven leren.

Studiebelasting

De beide trainingsdagen duren ieder één dag. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer twee uur zelfstudie per week gedurende de doorlooptijd van de training.

Certificaat

Je ontvangt het IPV-certificaat Coachend leiding geven als je beide trainingsdagen aanwezig bent geweest en actief hebt meegedaan.

Competenties

Je versterkt de volgende competenties:

 • Coachen
 • Luisteren
 • Inlevingsvermogen.
Locatie
Zwolle
Training code
CLG20-5
Data
14 mei 2020 , 28 mei 2020
Locatie
Amsterdam
Training code
CLG20-6
Data
11 september 2020 , 25 september 2020
Locatie
Rotterdam
Training code
CLG20-7
Data
11 september 2020 , 25 september 2020

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
CLG20-8
Data
18 september 2020 , 02 oktober 2020
Locatie
Zwolle
Training code
CLG20-9
Data
19 november 2020 , 03 december 2020
Prijs

€ 825,00

Exclusief:

 • BTW
 • Arrangementskosten van € 45,00 per dag
 • Lesmateriaal van € 60,00

Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

Duur

Twee niet-aanééngesloten dagen van 9.30 uur – 16.30 uur

Gerelateerde trainingen

Incompany

Deze training biedt IPV ook incompany aan.Inschrijven Training coachend leidinggeven

Datum en Locatie
Persoonlijke gegevens
Heer
Mevrouw
Facturatie gegevens
Opmerkingen & akkoord

Ja, ik ga akkoord met de met de IPV algemene leveringsvoorwaarden.


Ja, ik heb IPV privacy beleid gelezen en ga ermee akkoord.

Na je inschrijving ontvang je van ons een e-mail over jouw deelname aan de training en het verdere verloop. Bel gerust als er nog vragen zijn: 073 8001800.

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij delen jouw gegevens met niemand.