Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit

Download PDF
Direct inschrijven
Omschrijving

Leer tijdens een training persoonlijke effectiviteit om assertiever te communiceren. In je werk komt er veel op je af. Klanten, collega's, leidinggevenden, externe partijen en anderen stellen jouw assertiviteit voortdurend op de proef. Hoe je reageert, handelt en communiceert, beïnvloedt je werkresultaten en je werkplezier. Het liefst wil je zelf richting blijven geven in je werk. Dat lukt niet altijd, waardoor je minder invloed hebt op de uitkomst. Wil jij leren hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan verder.

Leer assertiever communiceren tijdens een training persoonlijke effectiviteit

In deze training leer je assertiever te communiceren en voor jezelf op te komen. Hierbij houd je respect voor jezelf en voor anderen, zonder je (commerciële) belangen uit het oog te verliezen. Zo ben je beter in staat om effectief te reageren op veel voorkomende (lastige) situaties in je werk en privéleven. Weet je vaak pas na afloop van situaties wat je eigenlijk had willen zeggen en hoe je had willen reageren? Heb je moeite om op een prettige manier te communiceren zonder je eigen belangen uit het oog te verliezen? De training persoonlijke effectiviteit is voor iedereen die zelfverzekerder en assertiever wil leren communiceren in de dagelijkse praktijk.

Is jouw interesse gewekt?

Heb jij interesse gekregen in de training persoonlijke effectiviteit? Het niveau van deze training is zowel mbo als hbo; er is geen specifiek aanvangsniveau vereist. Inschrijven kan eenvoudig via onze website. Bekijk ook onze training effectief communiceren en training effectief beïnvloeden. Heb je vragen over onze trainingen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 073 80 01 800.


Voor wie

Weet je vaak na afloop van situaties wat je eigenlijk had willen zeggen en hoe je had willen reageren? Heb je moeite om op een prettige manier te communiceren zonder de eigen belangen uit het oog te verliezen? De training Persoonlijke effectiviteit is voor iedereen die zelfverzekerder en assertiever wil leren communiceren in de dagelijkse praktijk. Het niveau van deze training is mbo / hbo; er is geen specifiek aanvangsniveau vereist.

Resultaat

Na het volgen van de training Persoonlijke effectiviteit:

 • Ben je in staat bewuster op verschillende manieren te communiceren
 • Ben je in staat je mening naar voren te brengen
 • Kun je nee zeggen met behoud van de relatie met de ander
 • Ben je in staat op een effectieve manier feedback te geven en te ontvangen
 • Beheers je vaardigheden om conflicten te voorkomen of beheersbaar te houden
 • Kun je adequaat grenzen stellen en handhaven zonder de relatie te beschadigen
 • Heb je inzicht in overtuigingen en gedachten die je helpen of belemmeren
 • Heb je je zelfvertrouwen vergroot
Programma
 • Persoonlijke effectiviteit: de mate waarin je zelfsturend vermogen tot je beschikking hebt
 • Gedrag: Roos van Leary + de drie communicatieve wetmatigheden van interactie
 • Omgaan met weerstand van jezelf en anderen
 • Grenzen stellen en Nee zeggen met behoud van de relatie met de ander
 • Overtuigend communiceren
 • De balans tussen klantgerichtheid en assertiviteit: hard op inhoud, zacht op relatie
 • Feedback en kritiek geven en ontvangen
 • Duidelijke afspraken maken: SMART
 • Flexibel gedrag bij veranderende omstandigheden
 • Verstandig omgaan met stress
 • Persoonlijk plan van aanpak
Werkwijze

De training start met het formuleren van je leerdoelen in de IPV digitale Ieeromgeving. Daarna heb je telefonisch contact met de trainer over jouw persoonlijke leervragen en wat je vooral wilt bereiken. In de training werk je gericht aan het verbeteren van je assertiviteit in voor jouw lastige situaties. Dat doen we met afwisselende praktijkgerichte oefeningen, rollenspellen en persoonlijke feedback op je werkwijze en gedrag. Gedurende de training is er aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ontvang je tips om met leren aan de gang te blijven.

Houd rekening met ongeveer 2 uur zelfstudie per week gedurende de doorlooptijd van de training.

Je ontvangt het IPV-certificaat wanneer je de gehele training volgt.

Je versterkt de volgende competenties

 • Assertiviteit
 • Initiatief
 • Durf
Locatie
Amsterdam
Training code
PET19-4
Data
11 september 2019 , 25 september 2019 , 09 oktober 2019

Startgarantie

Locatie
's Hertogenbosch
Training code
PET19-5
Data
09 oktober 2019 , 23 oktober 2019 , 06 november 2019
Locatie
Zwolle
Training code
PET19-6
Data
06 november 2019 , 20 november 2019 , 04 december 2019
Prijs

€ 1025,00
excl. BTW, arrangementskosten (€ 40 per dag) en lesmateriaal (€ 30).


Branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Voor meer informatie over deze vergoedingen klikt u hier.

Reviews

Ik heb bij deze training geleerd hoe te communiceren en methode om op mezelf meer zelfvertrouwen te hebben bij aansturende functie. Ik raad iedereen aan om zo'n training te volgen omdat je er veel van opsteekt.

Lambertus Smit Stork Technical Services

Fijne kleine trainingsgroep waar ik door middel van o.a. rollenspellen veel van mijn eigen ik te weten ben gekomen. Han Vossen, een zeer enthousiaste trainer, heeft veel praktische tips gegeven waar ik veel aan had. De catering was perfect en locatie ook. Kortom een zeer nuttige training.

Ton Naaijkens Vollenhoven Olie BV

Dit is een erg nuttige training waarbij je jezelf goed leert kennen. Het fijne van de training is ook dat hij altijd doorgaat, ook bij kleine groepen. De training zou alleen wat meer dagen mogen bevatten, en is ook best prijzig.

de heer A.F. de Hoon Woningbouwcoöperatie Wonen Breburg

De training persoonlijke effectiviteit is een goede en actieve training, In deze training krijg je voldoende handvaten toegereikt door Han Vossen! Wij waren een kleine groep waardoor er voldoende aandacht voor ons allen was.

Jaap van der West Stork Technical Services

Verhelderend, zeer praktisch. Prettige sfeer met een kleine groep in een fijne ruimte. Het huiswerk is erg goed te doen, in een korte tijd veel inzichten gekregen. Kan het zeker aanbevelen voor andere. Het is letterlijk investeren in jezelf.

Roy Smolenaers Croon Wolter & Dros

Training heb ik als zeer interessant ervaren, waar ik me zeer veilig voelde. Mede door de kleine groep en uiteraard door de trainer Han Vossen. Han is een vriendelijke energieke man die zijn vak met passie uitoefend.

Hjalmar Tomassen Omgevingsdienst Veluwe IJssel

Ik heb de training persoonlijke effectiviteit zeer goed bevonden. Veel verschillende onderwerpen aan bod gekomen gedurende de drie dagen. Zaken als time management om je dagen efficienter in te delen bevallen mij goed. Ook de verschillende manieren van communiceren die aan bod zijn gekomen gecombineerd met een stukje persoonlijkheidsleer vind ik interessant en bruikbaar. De groep is ook steeds meer een groep geworden. De trainer deed het zeer netjes en speelde goed in op de groep.

Arno Stamps Croon Wolter & Dros

Leuke training die ondanks de kleine groep (2 Cursisten) gewoon door is gegaan. Hierdoor wel veel persoonlijke aandacht en een op de persoon toegespitste training. Trainer had een goed onderbouwd verhaal met leuke interactie.

Rob Hoiting Stork T.S. (Groningen)

Duur

3 niet-aanééngesloten dagen van 9.30 uur -16.30 uur

Gerelateerde trainingen

Incompany

Deze training biedt IPV ook incompany aan.