Teamcoaching

Teamcoaching

Download PDF

Omschrijving

Waarom teamcoaching? Teams presteren het beste wanneer teamleden gemotiveerd zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor hun persoonlijke inzet en het gezamenlijk resultaat. Dat kan alleen als mensen open en direct met elkaar omgaan en elkaar begrijpen. Teamcoaching is erop gericht om teams inzicht te bieden en handvatten aan te reiken om elkaar te versterken en met plezier beter te presteren.

Voor wie

Teamcoaching is voor (multidisciplinaire) teams en leidinggevenden die om wat voor reden dan ook de samenwerking en teamprestaties met elkaar willen verbeteren. Ook voor projectteams of functioneel collegiale teams kan teamcoaching en intervisie bijdragen aan ontwikkeling van prestaties en samenwerking.

Aanpak

We beginnen met kennismaking met het team en de leiding en bespreken wat goed werkt en kan worden geoptimaliseerd en wat niet goed werkt en kan worden verbeterd. Op basis hiervan maakt de teamcoach een plan van aanpak en inschatting van uren. De duur kan variëren van één dag om de teamspirit te prikkelen tot een intensiever traject voor langere tijd. Tussen de sessies zijn er (reflectie)opdrachten en de mogelijkheid om contact te houden met de coach. Het is ook mogelijk om de intervisie-methodiek over te dragen aan teams.

Thema's

Informatie en prijs

Gratis advies

Het succes van teamcoaching hangt sterk af van de wederzijdse beelden en verwachtingen en de klik met de coach. IPV biedt de mogelijkheid om vrijblijvend te onderzoeken of teamcoaching een passende aanpak is.

Praktische informatie


Interesse in onze diensten?

Wij zijn altijd bereikbaar